Maak kennis met Marissa

Hoi, ik ben Marissa. Vorig jaar ben ik gestart op Van der Capellen. Ik zit nu in klas 2 atheneum tweetalig. Benieuwd hoe mijn dag eruit op Van der Capellen? Kijk maar mee!

Engels, Engels, Engels

Ik heb gekozen voor de English Academy, omdat ik graag heel goed Engels wil leren spreken. Hier op school gaat dat echt snel. Ik spreek namelijk bijna de hele tijd in het Engels, tegen docenten, maar ook mijn klasgenoten. Wist je dat ik soms zelfs droom in het Engels? 

Mix it up!

'Bij ons op school kies je 3x per jaar voor een Clubz. Ik heb eerst voor Science gekozen. Dat was echt tof. We gingen onze vingerafdruk zichtbaar maken en ook onze unieke DNA-code kraken. Eigenlijk net als in de CSI. 

Het volgende blok kies ik gewoon nog een keer voor Science! Het was zo leuk.' 

- Marissa

Door naar de volgende les

Geschiedenis, of history moet ik eigenlijk zeggen, zit er weer op. Elke les duurt 60 minuten. Door naar het wiskundelokaal.  

Tijd voor pauze

In de pauze zit ik vaak in de aula. Daar is ook een gezonde kantine. Soms koop ik daar een broodje als ik die 's ochtends ben vergeten om mee te nemen. Handig en lekker! 

Mentorles

Nu heb ik mentorles. Daarin doen we van alles. Vaak gaan we ons huiswerk plannen of leren we hoe we moeten leren. Mijn mentor is mevrouw Van der Zwan. We hebben ook vaak korte gesprekjes, zodat je kunt vertellen hoe het met je gaat.  

Van Engeland, via Frankrijk naar Schotland

Wist je dat we ook heel vaak op reis gaan? Dit jaar gaan we met alle tweedeklassers tweetalig naar London. 

Volgend schooljaar, als ik in klas 3 zit, ga ik op uitwisseling met leerlingen uit Frankrijk. Wij gaan daar naar toe en slapen dan in een gastgezin, maar ze komen ook naar Nederland om bijvoorbeeld Amsterdam en Giethoorn te ontdekken. 

In de vijfde klas gaan alle leerlingen naar Parijs, Berlijn of Stirling in Schotland! Omdat ik tto doe, ga ik mee naar Schotland. Welke plaats lijkt jou het leukst? 

Thuis tijd over

Wij zijn een thuiswerkarme school, dat betekent dat ik het laatste uur van de dag een TAS-uur heb. Ik kies dan vaak voor de talenhoek, want dan kan ik extra vragen stellen over Frans of Duits als ik iets niet snap. Als ik hard doorwerk, kan ik bijna al mijn maakwerk al afhebben. Kan ik na schooltijd gezellig met mijn vriendinnen nog even een ijsje halen. 

Ontdek nog meer...

Lees ook de verhalen van Yasmijn en Arif.